Банківську картку “Національний кешбек” оформили 21% українців, - соцопитування

Банківську картку “Національний кешбек” оформили 21% українців, - соцопитування

Центр Разумкова провів опитування, згідно з яким 21% українців уже оформили банківську картку для участі у програмі "Національний кешбек".

“Рівень участі у програмі тим вищий, чим вищий рівень добробуту респондентів (від 14% серед тих, хто відповів, що їх родина «ледве зводить кінці з кінцями» до 24,5% серед тих, хто відповідає, що «живе забезпечено»)”, - йдеться у повідомленні.

Аналогічна тенденція спостерігається і за рівнем освіти, лише 12% людей старшого віку (60+) беруть участь у програмі, тоді як у інших вікових групах цей показник коливається від 22% до 29%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одразу кілька видів соцвиплат хочуть замінити на одну: що таке базова соціальна допомога та як її планують надавати

На запитання про причини неоформлення картки, 40,2% респондентів зазначили, що не знали про цю програму. Інші причини включають недостатню зацікавленість у купівлі українських товарів та побоювання щодо складності процедури оформлення.

Програма “Національний кешбек”, що стартувала у вересні, має на меті підтримати вітчизняних виробників та стимулювати споживання українських товарів.

Нагадаємо, станом на 27 вересня вже 1,2 мільйони українців долучилися до програми “Національний кешбек”.

Як писали “Ми-Україна” раніше, п'ятеро спортсменів з рф загинули під час спроби підкорити Дхаулагірі в непальських Гімалаях - сьому за висотою вершину світу (8167 м). За інформацією організаторів експедиції, альпіністи зникли 6 жовтня. 

Головне