Ми не можемо дати Путіну виграти: Байден звернувся до Конгресу США (головні тези)

Ми не можемо дати Путіну виграти: Байден звернувся до Конгресу США (головні тези)

Президент США Джо Байден звернувся у середу, 6 грудня, до Конгресу та закликав надати допомогу Україні. Про це він зазначив у своїй промові.

"Ми не можемо дозволити путіну виграти. Я знаю, що в нас всередині є свої розбіжності, але це критична річ (допомога Україні, - ред.) і весь світ дивиться за тим, що будуть робити США. Якщо ми не будемо підтримувати Україну, що робитиме решта світу?", - сказав президент США.

Він закликав схвалити запит, який включає понад 60 млрд доларів на фінансування допомоги Україні.

"Конгрес має затвердити додаткове фінансування для України. Мене шокує, що ми дійшли до цього часу і республіканці відмовляються його затверджувати", - наголосив він.

Президент США заявив, що під час останньої розмови з лідерами країн G7 всі вони висловили готовність "підтримувати Україну".

"Хто в США готовий просто піти від цього? Я не готовий і, маю віру, американський народ теж не готовий"

Він зазанчив, що США мають пишатися, що допомагають Україні досягти успіху.

"Між демократами та республіканцями є розбіжності, але партійна політика не повинна суперечити цінностям та державним цілям США", - каже Байден.

Нагадаємо, міністерство фінансів Сполучених Штатів Америки запровадило нові антиросійські санкції. Обмеження стосуються мережі, яка допомагала рф купувати електроніку військового призначення. Інформація про це була оприлюднена на офіційному сайті американського Мінфіну.

До цієї мережі входили дев'ять юридичних і п'ять фізичних осіб, що розташовуються у росії, Бельгії, Кіпрі, Швеції, Гонконзі та Нідерландах. Зокрема, під санкції потрапили компанії Knokke Heist Support Corporation Management, Eriner Limited, The Mother Ark Ltd, European Trading Technology BV та інші.

Як писали "Ми-Україна" раніше, США вперше висунули обвинувачення російським військовим за катування в Україні. Про це повідомило Міністерство юстиції США.

В Офісі генпрокурора України повідомили, що чотирьох військових, повязаних з росією, підозрюють у катуванні та жорстокому поводженні з американським громадянином під час окупації Херсонщини.

 

 

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.