Байден звернувся до Конгресу у краватці та значку з елементами українського прапора

Байден звернувся до Конгресу у краватці та значку з елементами українського прапора

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден звернувся до Конгресу, який затягує ухвалення закону про додаткові асигнування на надзвичайні ситуації у сфері національної безпеки.

Документ, як відомо, передбачає екстрене фінансування для України.

Під час звернення Байден звернув увагу, що він одягнений у краватку та має значок з елементами українського прапора на знак солідарності з Україною, яка продовжує перебувати під російськими атаками.

"Цей законопроєкт надає екстрене фінансування для України. Ця країна потерпає від жорстокого вторгнення кожен день. Кожен місяць затримок означає, що в них менше артилерії, менше можливостей захиститись від російського нападу. Цього хоче Путін", - наголосив Байден.

Водночас він додав, що ухвалення цього законопроєкту стане протидією російському диктатору.

"Підтримка цього законопроєкту це протидія Путіну. Якщо не підтримати цей законопроект, це допоможе Путіну. Якщо ми не зупинимо його апетити, він не зупиниться в Україні. Він себе не буде обмежувати і витрати США для партнерів зростуть. 

Підтримка України в цей критичний час ніколи не буде забута… Не погоджуватися з цим документом, означає відмовляти у допомозі людям, які страждають", - зазначив американський президент.

Також він запевнив, що у разі ухвалення закону він підпише його відразу ж.

"Світ чекає і дивиться, що ми будемо робити. Ми не можемо продовжувати цю дріб'язнову політику", - наголосив Джо Байден.

Разом з тим він висловив думку - республіканці, які не підтримують цей законопроєкт, бояться Дональда Трампа. 

Як повідомляли "Ми-Україна", Білий дім попередив законодавців, що запровадить вето на проєкт закону про надання допомоги Ізраїлю, окремо від України.

Головне