Байден звернувся до американців із закликом підтримати Україну та Ізраїль

Байден звернувся до американців із закликом підтримати Україну та Ізраїль

Президент США Джо Байден у своєму зверненні до американців з Овального кабінету попросив підтримки для України та Ізраїлю.

Президент США назвав поточний момент "переламною точкою — битвою між світовими демократіями та автократіями".

Байден порівняв війну в Ізраїлі з війною росії в Україні. Він звинуватив ХАМАС і президента рф володимира путіна в бажанні "повністю знищити сусідню демократію", однак, зазначив, що вони "є різними загрозами".

Байден оголосив, що подасть до Конгресу терміновий бюджетний запит на додаткове фінансування України та Ізраїлю, а також сказав, що підтримка обох країн є "життєво важливою для національної безпеки Америки".

Президент США наголосив, що терористичне угруповання ХАМАС "не представляє палестинський народ" і звинуватив його у використанні палестинців "як живого щита". Він виступив проти ісламофобії та антисемітизму, а також сказав, що "ізраїльтяни і палестинці однаково заслуговують на те, щоб жити в безпеці, гідності та мирі".

Байден підтвердив свою обіцянку повернути додому громадян США, що опинилися в заручниках.

Як писали "Ми-Україна" раніше, міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант взяв на себе відповідальність за неспроможність зупинити бойовиків ХАМАС у суботу, 7 жовтня

За його словами, саме він відповідає за оборонну галузь країни і відповідав за неї протягом останніх двох тижнів, навіть під час складних інцидентів. Він зазначив, що також є відповідальним за те, аби привести Ізраїль до перемоги у битві.

Головне