Байден відреагував на затримання та арешт журналіста The Wall Street Гершковича у росії

Байден відреагував на затримання та арешт журналіста The Wall Street Гершковича у росії

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден відреагував на затримання та арешт у росії американця, журналіста The Wall Street Journal Евана Гершковича. 

Глава американської держави, спілкуючись з журналістами, заявив, що росія повинна відпустити Гершковича. 

Разом з тим, відповідаючи на питання, чи планує Байден висилати російських дипломатів чи журналістів після арешту Евана Гершковича, як просили у The Wall Street Journal, президент США заявив, що зараз цього у його планах немає.

Нагадаємо, у російському Єкатеринбурзі безвісти зник журналіст WSJ Еван Гершкович, який займався у місті написання матеріалу про “групу Вагнера”. Громадянин США понад добу не виходив на зв’язок. Згодом стало відомо, що ФСБ рф затримала Гершковича за підозрою у шпигунстві. Американця нібито зловили в момент спроби отримання ним “секретних відомостей”.

Згодом Лефортовський суд Москви арештував Гершковича до 29 травня.

Як повідомляли "Ми-Україна", видання “The Wall Street Journal” відреагувало на затримання і арешт свого журналіста Евана Гершковича у росії закликом видворити зі США російського посла і журналістів.  У Кремлі відреагували на заяву The Wall Street Journal і назвали такий заклик безпідставним. 

Головне