Байден розповів, чи є реальною загроза застосування ядерної зброї

Байден розповів, чи є реальною загроза застосування ядерної зброї

Президент США Джо Байден заявив, що загроза застосування тактичної ядерної зброї з боку президента росії Володимира Путіна є "реальною".

Про це повідомило інформаційне агентство Reuters.

"Коли я був тут близько двох років тому і говорив, що турбуюсь про висихання річки Колорадо, всі дивилися на мене як на божевільного. Вони подивилися на мене так, як коли я сказав, що турбуюся про те, що Путін застосує тактичну ядерну зброю. Це реально", - сказав Байден групі донорів у Каліфорнії.

Напередодні, 17 червня, американський президена назвав заяву Путіна про те, що росія розмістила свою першу тактичну ядерну зброю в Білорусі, "абсолютно безвідповідальною".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, самопроголошений президент Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь почала отримувати тактичну ядерну зброю від росії. Деякі одиниці начебто втричі потужніші за атомні бомби, які США скинули на Хіросіму і Нагасакі в 1945 році. Як зазначається, розгортання боєголовок – менш потужної ядерної зброї меншої дальності, яка потенційно може бути використана на полі бою, – є першим переміщенням Москвою таких боєголовок за межі росії з часів розпаду Радянського Союзу.

Раніше російські загарбники застосували для удару по Україні ракету “X-55” без боєголовки. Відомо, що на ній було встановлено імітатор ядерного заряду. Це було зроблено з метою перевантаження українських систем ППО. Х-55 характеризується тим, що призначена для ядерного заряду.

Головне