Байден провів переговори з лідерами Ізраїлю і Палестини

Байден провів переговори з лідерами Ізраїлю і Палестини

Президент США Джо Байден провів окремі переговори із прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу та главою Палестинської автономії Махмудом Аббасом.

Про це йдеться на сайті Білого дому.

Під час спілкування з Нетаньягу, Байден підкреслив незмінну підтримку США Ізраїлю і підтвердив військову підтримку. Також він висловив своє обурення щодо будь-яких спроб розширення конфлікту.

Крім того, обговорено координацію дій США з ООН, Єгиптом, Йорданією, Ізраїлем та іншими країнами регіону з метою забезпечення надання цивільним особам доступу до води, їжі та медичної допомоги. Байден підтвердив свою підтримку усіх заходів для захисту цивільних осіб.

Під час спілкування з Махмудом Аббасом, Байден засудив насильницький напад ХАМАСу на Ізраїль і підкреслив, що ХАМАС не представляє інтересів палестинського народу в плані гідності та самовизначення.

Аббас також інформував Байдена про свою діяльність у регіоні і зусилля з доставки необхідної гуманітарної допомоги палестинському народу, особливо в секторі Гази. Зі свого боку Байден пропонував повну підтримку цим важливим та постійним ініціативам.

Водночас американський президент докладно пояснив про спільні зусилля США зі співпрацею партнерів для запобігання подальшому розширенню конфлікту та важливість збереження стабільності на Західному березі річки Йордан і в цілому в регіоні.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Лубінець розповів про 243 українців, яких потрібно евакуювати з сектора Гази.

Головне