Байден про саміт G20: "Учасники говорили про справедливий мир для України"

Байден про саміт G20:

Президент США Джо Байден заявив, що на саміті "Великої двадцятки" в Індії була "достатня згода" щодо необхідності справедливого миру в Україні.

Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

"Ми також обговорили жорстоку та незаконну війну росії в Україні. І в залі було достатньо згоди щодо необхідності справедливого та міцного миру, який підтримує принципи Статуту ООН та поважає суверенітет та територіальну цілісність", – зазначив американський лідер.

Нагадаємо, лідери G20 згадали про Україну у підсумковій декларації саміту. Однак у Міністерстві закордонних справ України були розчаровані формулюваннями: "У частині щодо агресії росії проти України Групі двадцяти нема чим пишатися. Очевидно, що участь української сторони дозволила б учасникам краще зрозуміти ситуацію. Принцип "нічого про Україну без України" залишається ключовим як ніколи".

Як писали "Ми-Україна" раніше, очікується, що незабаром в росії та на окупованих нею територіях України розпочнеться масова примусова мобілізація населення. Її показники за різними оцінками можуть становити від 400 до 700 тисяч.

Головне