Байден пригрозив ветувати законопроєкт щодо допомоги Ізраїлю без України

Байден пригрозив ветувати законопроєкт щодо допомоги Ізраїлю без України

Білий дім попередив законодавців, що запровадить вето на проєкт закону про надання допомоги Ізраїлю, окремо від України, пише Reuters.

Адміністрація Джо Байдена вважає за потрібне підтримання єдиного пакета, який включає як допомогу Ізраїлю та Україні, так і фінансування безпеки південного кордону. 

"Адміністрація наполегливо рекомендує обом палатам Конгрес США відхилити цей політичний виверт і натомість швидко відправити двопартійний закон про надзвичайні додаткові асигнування на національну безпеку на стіл президента", - вказано у заяві Адміністративно-бюджетного управління виконавчого офісу американського лідера.

Також у заяві підкреслюється, що "цей трюк" жодним чином не допоможе убезпечити кордон США з Мексикою, так само як і не сприятиме перемозі України над агресором. 

Раніше спікер Палати представників Майк Джонсон заявляв, що нижня палата Конгресу США голосуватиме за захід, який передбачає скерування допомоги лише Ізраїлю. Свіжу заяву адміністрації Байдена щодо запровадження вето він назвав "актом зради".

"Погрожуючи накласти вето на допомогу Ізраїлю та нашим збройним силам, президент Байден кидає нашого союзника в часи його найбільшої потреби", - наголосив він.

Нагадаємо, днями група сенаторів представила новий проєкт закону на загальну суму у 118 млрд доларів стосовно додаткового виділення коштів на допомогу Україні, Ізраїлю та посилення американського кордону. Голосування за нього має відбутися 7 лютого. Байден двопартійну угоду підтримав та закликав Конгрес ухвалити її якомога швидше.

Як писав "Ми-Україна" раніше, пані посол України в США Оксана Маркарова розповіла, що у найближчі три дні стане відомо, чи проголосують у Сенаті США за нову фінансову допомогу Україні разом із посиленням міграційної політики.

Головне