Байден планує візит до Німеччини наступного тижня, – ЗМІ

Байден планує візит до Німеччини наступного тижня, – ЗМІ

Президент США Джо Байден хоче надолужити свій візит до Німеччини наступного тижня. Запланована раніше поїздка до Берліна була скасована через ураган "Мілтон".

Про це повідомляє видання Spiegel.

За даними видання, планування візиту високого рівня до Берліна вже триває за лаштунками федерального уряду та органів безпеки Німеччини. У поточному календарі офіційні зустрічі з президентом ФРН Франком-Вальтером Штайнмаєром і канцлером Олафом Шольцем заплановані на п'ятницю, 18 жовтня.

"Берлінський візит Байдена є своєрідним прощальним візитом президента перед майбутніми виборами на початку листопада. Спочатку планувалась як офіційний державний візит з офіційним бенкетом та іншими почесними заходами, а зараз програму значно скоротили", - пише Spiegel.

Попри це, як і раніше планується, що Байден буде нагороджений Штайнмаєром спеціальним ступенем Великого хреста Федерального ордена за заслуги в німецько-американській дружбі. У візиті, ймовірно, також обговорять актуальні питання, такі як подальші дії західних союзників щодо України та ситуацію на Близькому Сході.

Нагадаємо, у Німеччині 12 жовтня мала відбутися зустріч у форматі "Рамштайн" за участі президентів США і України Джо Байдена та Володимира Зеленського і багатьох інших світових лідерів. Однак Байден відклав свою поїздку до Німеччини та саміт у Рамштайні, щоб спостерігати за підготовкою та реагуванням на ураган Мілтон, на додаток до поточних заходів реагування на наслідки урагану Хелен на південному сході Сполучених Штатів.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, німецькі солдати брали участь у спортивних змаганнях, де також була присутня російська армія. Міноборони Німеччини вже почало перевірку.

Головне