Байден після зняття з виборів звернувся до нації: головне

Байден після зняття з виборів звернувся до нації: головне

Президент США Джозеф Байден звернувся до американського народу та пояснив причини зняття своєї кандидатури з президентських перегонів. Про це повідомили на сторінці глави Білого дому в соцмережі Х.

Чинний президент США заявив, що "настав час для молодших голосів". При цьому Камалу Гарріс він назвав "досвідченою, жорсткою та здібною".

Про рішення не балотуватися на другий термін: "Я поважаю цю посаду, але більше люблю свою країну".

"Наразі США перебувають у точці перелому…У наступні десятиліття Америці доведеться вибирати між рухом вперед і назад, між надією і ненавистю, між єдністю і розколом", - йдеться у повідомленні.

США будуть надалі об'єднувати сили в підтримку України. Байден працюватиме, щоб завершити війну в Газі.

"Ми повинні вирішити: Чи ми все ще віримо в чесність, порядність, повагу? У свободу, справедливість і демократію? У цей момент ми можемо побачити тих, з ким ми не згодні, не як ворогів, а як співвітчизників... Я вірю, що знаю відповіді на ці питання, тому що я знаю вас, американський народ, і я знаю це: Ми велика нація, тому що ми хороші люди", – сказав він.

Нагадаємо, президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден повернеться до Білого дому після самоізоляції через хворобу на COVID-19.

Як писали "Ми-Україна" раніше, колишній очільник Білого дому Дональд Трамп оголосив про своє бажання вступити в публічну дискусію з нинішньою віцепрезиденткою США Камалою Гарріс. Про це повідомляє Politico.

Головне