Байден: Підтримуючи Україну, ми утримуємо війська США від війни з рф

Байден: Підтримуючи Україну, ми утримуємо війська США від війни з рф

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден висловив думку, що надання допомоги Україні зі сторони США є запобіжником втручання американських військ у конфлікт із росією.

Про це він написав у статті для The Washington Post.

Він вказав, що історія світових війн минулого століття свідчить, що відсутність реакції на агресію в Європі може привести до загострення кризи, яка може вплинути на США. Байден підкреслив, що Сполучені Штати утримують свої війська від безпосередньої участі в конфлікті, підтримуючи Україну економічно та надаючи військову допомогу.

"Ми утримуємо американські війська від цієї війни, підтримуючи хоробрих українців, які захищають свою свободу і батьківщину. Ми надаємо їм зброю і економічну допомогу, щоб зупинити прагнення Путіна до завоювання, перш ніж конфлікт пошириться далі", - заявив Байден.

Американський президент також відзначив, що багато країн приєдналися до зусиль з надання допомоги Україні, щоб забезпечити її самозахист та підтримати економічно.

Нагадаємо, США планують надати ще приблизно 500 мільйонів доларів, щоб посилити енергетичну систему України. Кошти планують спрямувати на термінові потреби.

США придбають трансформатори та оргінізують виробничі потужності для відновлення енергетичної інфраструктури. Зараз працюють над розбудовою децентралізованої енергетичної системи, повністю інтегрованої з Європою та більш стійкої та екологічної.

Як писав "Ми-Україна" раніше, сили ППО збили у небі України 15 із 20 ворожих безпілотників.

Головне