Байден підписав законопроєкт про тимчасовий бюджет без допомоги Україні та Ізраїлю

Байден підписав законопроєкт про тимчасовий бюджет без допомоги Україні та Ізраїлю

Джо Байден підписав законопроєкт про тимчасовий бюджет без допомоги Україні та Ізраїлю. Про це повідомило Associated Press.

Термін дії попереднього тимчасового бюджету спливає 17 листопада. Американський уряд матиме кошти до 19 січня.

Якби тимчасовий бюджет не затвердили, то уряд США частково призупинив би роботу.

Цей документ передбачає продовження фінансування військового будівництва, пільг для ветеранів, транспорту, житла, міського розвитку, сільського господарства, Управління з контролю за продуктами й ліками, а також енергетичних і водних програм до 19 січня.

Нагадаємо, пентагон закликає Конгрес США прийняти пакет допомоги Україні та Ізраїлю якнайшвидше. Про це заявила заступниця прессекретаря Пентагону Сабріна Сінгх.

Додаткове фінансування також буде інвестицією у військово-промислову сферу США.

Пентагон має всього 4,9 мільярдів доларів, а для підтримки України знадобиться набагато більше, саме тому адміністрація США запросила Конгрес.

Це питання буде обговорюватися на наступному засіданні Контактної групи з питань оборони України.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Швеція виділяє 6,7 мільйони доларів з фонду ЮНЕСКО на відновлення українських шкіл та дитсадків. Про це повідомили на сайті швецького уряду.

Допомога Україні з моменту приходу до влади нового уряду склала понад 3 мільярди шведських крон.

За цей грант від ЮНЕСКО встановлять необхідні засоби водопостачання, відновлять санітарію та гігієну в закладах, а також забезпечать, щоб дошкільні заклади та притулки були обладнані на зиму опаленням та ізоляцією.

Головне