Байден підписав закон про оборонну політику США з 300 млн доларів для України

Байден підписав закон про оборонну політику США з 300 млн доларів для України

Байден підписав закон про оборонну політику США з 300 мільйонами доларів для України. Про це повідомило виданння Reuters.

Цей документ регулює питанння від підвищення зарплати для військовослужбовців і купівлі кораблів і літаків до такої політики, як підтримка іноземних партнерів, таких як Україна чи Тайвань.

У цьому році документ передбачає підвищення зарплати військовослужбовцям на 5,2% і збільшення загальний бюджет національної безпеки приблизно на 3% до 886 мільярдів доларів.

Законопроєкт продовжує захід допомоги Україні — Ініціативу сприяння безпеці до кінця 2026 року, що дозволяє виділити 300 мільйонів доларів на програму у фінансовому році, який закінчується 30 вересня 2024 року.

Нагадаємо, Байден підписав указ про посилення санкцій проти іноземних банків, які допомагають росії. Про це повідомили на сайті Білого дому.

Зокрема, шляхом постачання до країни-агресора підсанкційних військових товарів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, ЄС додатково надсилає Україні 500 електрогенераторів. Про це повідомляють у повідомленні Представництва ЄС в Україні. 

Їхня вартість становить 16,5 мільйонів євро.

Загальна кількість генераторів, надісланих Україні, зросте до понад 5500, щоб забезпечити достатнє енергопостачання та підтримати роботу життєво важливих служб.


 

Головне