Байден наказав військам США збивати ракети Ірану

Байден наказав військам США збивати ракети Ірану

Президент США Джо Байден віддав наказ американським військовим перехоплювати та знищувати ракети, запущені Іраном у напрямку Ізраїлю. Це рішення було прийняте після того, як Іран 1 жовтня випустив сотні балістичних снарядів по ключових ізраїльських об'єктах, пише MSNBC.

Білий дім підтвердив, що президент Байден та віцепрезидентка Камала Гарріс особисто стежать за розвитком ситуації з Ситуаційної кімнати. 

"Ми віддані захисту наших союзників, і будь-який напад на Ізраїль не залишиться без відповіді",- вказано в офіційній заяві адміністрації глави держави.

Як відомо, це не перший випадок активного залучення американських військових до протиракетної оборони на Близькому Сході. Так, під час попереднього іранського удару по Ізраїлю в квітні США відіграли суттєву роль у перехопленні ракет.

Нагадаємо, упродовж останніх місяців Сполучені Штати істотно посилили свою військову присутність в регіоні, відправивши туди додаткові сили та обладнання для швидкого реагування на можливу ескалацію. Пентагон продовжує пильно стежити за діяльністю підтримуваних Іраном угруповань в Іраку та Сирії, які раніше атакували американські військові бази в регіоні.

ЗМІ, посилаючись на чиновників Пентагону, повідомляють, що американські військові, дислоковані на Близькому Сході, в результат ракетного удару не постраждали. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, нинішня ескалація відбувається на тлі зростання напруженості між Ізраїлем та Іраном після вбивства лідера "Хезболли" Хасана Насралли на початку місяця та заходження ізраїльських сил в Ліван.

Головне