Байден наближається до рішення дозволити бити по росії американською зброєю

Байден наближається до рішення дозволити бити по росії американською зброєю

Президент США Джо Байден наближається до того, аби дозволити Україні використовувати західну зброю для ударів по території рф. Про це повідомляє видання The New York Times.

Вони стверджують, що зміна позиції Байдена є "неминучою".

Але якщо це станеться, то лідер США накладе певні обмеження - не бити по обʼєктах критичної інфраструктури в далекому тилу, а атакувати лише військові цілі в межах кордонів рф, звідки окупаційні війська атакують Україну. При чому офіційно про цей дозвіл ніхто не буде оголошувати.

Схвалення подальшого використання американської зброї дасть Києву можливість проводити контратаки на артилерійські та ракетні об’єкти, які зараз користуються чимось на кшталт безпечної гавані лише в росії.

“Ми завжди приймаємо рішення щодо того, що необхідно для того, щоб Україна могла ефективно продовжувати захищати себе”, – сказав Блінкен.

Нагадаємо, лідер гурту "Фіолет" Сергій (Колос) Мартинюк зробив гучну та дуже неочікувану заяву - він долучився до лав ЗСУ. Про це він повідомив на сторінці Instagram.

Як писали "Ми-Україна" раніше, підприємства, які імпортують 80% від свого споживання електроенергії, не будуть відключати від енергопостачання. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Головне