Байден делегував свої повноваження щодо підтримки України

Байден делегував свої повноваження щодо підтримки України

Президент США Джо Байден передав свої повноваження щодо закону про підтримку України міністру фінансів Джанет Єллен та державному секретарю Ентоні Блінкену.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на сайті Білого дому.

Згідно з документом, Єллен та Блінкен отримали повноваження, передбачені деякими пунктами закону, які раніше належали президенту. Це стосується зокрема можливості конфіскації заморожених російських активів на користь України.

Причини такого рішення не розкриваються.

Раніше стало відомо, що Байден не планує достроково скласти свої повноваження, хоча він вирішив не брати участь у виборах 2024 року.

Ввечері 21 липня стало відомо про рішення Джо Байдена вийти із президентських перегонів у США. 46-й президент Сполучених Штатів Америки оголосив, що він не буде балотуватися на переобрання та додав, що дане рішення ухвалено в інтересах його партії та цілої країни. Згодом він також оголосив, що підтримує віце-президентку Камалу Гарріс як кандидатку на президентських виборах від Демократичної партії.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, армія окупантів втратила в Україні ще 1 200 осіб убитими та пораненими. Загалом, з моменту початку повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року, втрати ворога становлять близько 568 980 солдатів.

Головне