Азербайджан підтвердив можливість експорту газу через Україну

Азербайджан підтвердив можливість експорту газу через Україну

Україна та Європейський Союз звернулися до Азербайджану з проханням допомогти укласти нову угоду на постачання природного газу після завершення чинного транзитного контракту з росією. Про це повідомив президент Азербайджану Ільхам Алієв у виданні Bloomberg.

Президент Ільхам Алієв заявив про такий потенціал після закінчення контракту з росією. Він висловив оптимізм щодо переговорів з українським урядом, Євросоюзом та рф, зазначивши, що всі сторони зацікавлені у продовженні співпраці.

Президент також попередив, що у випадку припинення поставок російського газу, Австрія і Словаччина можуть зіткнутися з фінансовими труднощами, оскільки їм доведеться витрачати значні суми на закупівлю газу з альтернативних джерел.

"Ми допоможемо, якщо зможемо. Гадаю є можливість продовжити цю угоду", - сказав Алієв на конференції в суботу у місті Шуша.

Після вторгнення росії в Україну ЄС намагався відмовитися від російського газу, але деякі європейські держави продовжують отримувати його через трубопровід, який перетинає Україну.

Нагадаємо, у росії постачання неякісних підшипників призвело до виходу з ладу п’яти транспортних літаків Ил-76. Про це повідомляють у росЗМІ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, армія окупантів втратила в Україні вбитими та пораненими ще 1 100 людей. Загалом із початку повномасштабного вторгнення, з 24 лютого 2022 року, окупанти втратили приблизно 566 710 своїх військових. Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

Головне