Авто єпископа РПЦ Кирила потрапило в ДТП у центрі Москви, - росЗМІ

Авто єпископа РПЦ Кирила потрапило в ДТП у центрі Москви, - росЗМІ

У центрі Москви у понеділок, 22 травня, сталась дорожньо-транспортна пригода за участю автомобіля Aurus з урядовим номерним знаком. Хто знаходився в авто в момент ДТП достеменно невідомо, проте низка російських телеграм-каналів стверджує, що лімузин російського виробництва закріплений за єпископом РПЦ - патріархом Кирилом.

За даними місцевих пабліків, Aurus священнослужителя влетів у Volvo, а також зачепив автомобіль екстрених служб. Машини понівечені, проте з людей нібито ніхто серйозно не постраждав. Відомо, що ушкоджень зазнала одна особа, однак вона від госпіталізації відмовилась.

Чи був на момент аварії патріарх у машині - наразі невідомо. Офіційних коментарів уповноважені органи поки що не давали.

Як відомо, патріарх Московський Кирило ( в миру - Володимир Гундяєв) є предстоятелем Російської православної церкви (РПЦ). Проповідує доктрину "русского мира". Повністю підтримав повномасштабне вторгнення рф в Україну та навіть його благословив. За "публічні заяви на підтримку російського вторгнення в Україну" перебуває під санкціями низки країн, серед яких Канада, Австралія, Чехія та Велика Британія.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у травні в Україні вперше суд виніс вирок митрополиту УПЦ МП. Ідеться про колишнього керівника Кіровоградської єпархії митрополита Іосафа.

Суд визнав митрополита УПЦ МП та секретаря єпархії винними у злочині, відповідно до ч. 2 ст. 28 та ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Головне