Австрія взяла на лікування важкохворих дітей з "Охматдиту"

Австрія взяла на лікування важкохворих дітей з

Двоє тяжкохворих маленьких пацієнтів з київської лікарні "Охматдит", яка постраждала від російського ракетного удару 8 липня, були евакуйовані на лікування до Австрії. Про це повідомив федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер.

Як зазначив представник міністерства, австрійська сторона негайно відгукнулася з пропозицією допомоги після російської атаки на педіатричний заклад.

"Ми змогли доставити двох важкохворих дітей до Австрії, щоб вони продовжили лікування", — написав канцлер.

Василь Химинець, український посол в Австрії, висловив вдячність канцлеру за його особисту участь та підтримку, надану федеральним урядом Австрії.

Нагадаємо, Німеччина прийняла на лікування важкохворих дітей, які раніше знаходилися у дитячій лікарні "Охматдит", що була атакована та суттєво пошкоджена російськими ракетами під час удару по Києву 8 липня. Про це йдеться у повідомленні Міністерства внутрішніх справ ФРН.

Як писали "Ми-Україна" раніше, уряд Німеччини прийняв рішення надати фінансову допомогу в розмірі 10 мільйонів євро для реконструкції дитячої лікарні "Охматдит", ця медична установа постраждала від російського ракетного обстрілу, що стався 8 липня. Про це повідомила німецька міністерка з питань економічної співпраці та розвитку Свенья Шульце, передає Deutsche Welle.

 


 

Головне