Австралія вивела з експлуатації всі танки Abrams, які раніше просила передати Україна

Австралія вивела з експлуатації всі танки Abrams, які раніше просила передати Україна

Австралія вивела з експлуатації всі танки M1A1 Abrams, які раніше просила передати їй Україна. Незважаючи на запити Києва, Канберра вирішила замінити старі танки на новіші моделі.

Про це повідомляє Janes.

Міністерство оборони Австралії повідомило, що країна завершила виведення з експлуатації останнього танка M1A1 Abrams наприкінці липня. Ці танки раніше використовувалися 2-м/14-м полком легкої кавалерії, який базувався в Брісбені. Цей крок є частиною плану заміни старих танків на новіші моделі M1A2 SEPv3, які, за планом, будуть готові до використання у 2025 році на базі в Таунсвіллі.

Раніше Україна звернулася до Австралії з проханням передати танки M1A1 Abrams, які австралійська армія планувала вивести з озброєння. Заявка була подана двічі, вперше у травні 2023 року, і включала прохання передати 14 танків та організувати навчання українських екіпажів. Проте, уряд Австралії відхилив це прохання.

Згідно з інформацією у медіа, однією з причин відмови було те, що списані танки потребували ремонту в США перед передачею Україні. Також Австралія мала намір отримати нові танки перед виведенням старих моделей з експлуатації.

Австралія продовжує надавати Україні військову та фінансову підтримку, зокрема, направляючи своїх інструкторів до Європи для тренування українських військових.

Як писали “Ми-Україна” раніше, спецпризначенці Центру спецоперацій “А” СБУ вперше збили російський вертоліт за допомогою FPV-дрона.

Головне