Австралія розширила антиросійські санкції: хто потрапив під обмеження

Австралія розширила антиросійські санкції: хто потрапив під обмеження

Австралія запровадила нові санкції проти росії. За рішенням австралійського уряду, під обмеження потрапили 55 фізичних та 37 юридичних осіб. 

У офіційному повідомленні уряду Австралії зазначається, що було запроваджено цільові фінансові санкції та заборона на в'їзд для визначених осіб.

В Австралії наголосили, що нові санкції проти рф запровадили через депортацію росіянами українських дітей з тимчасово окупованих територій. Цей крок послідував за рішенням МКС про видачу ордерів на арешт російського президента Володимира Путіна через депортацію дітей.

Крім того було введено санкції щодо об'єктів у російському оборонному, енергетичному, медійному та мінерально-сировинному секторах, а також на об'єкти, що беруть участь у російських закупівельних мережах у Білорусі, Ірані та Північній Кореї. 

Як повідомляли "Ми-Україна", раніше президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден оголосив про запровадження понад 500 нових санкційних заходів проти російської федерації. Нові обмеження націлені на російський фінансовий сектор, оборонно-промисловий комплекс, мережі постачання і тих, хто сприяє обходу санкцій.

Головне