Австралія перебрала з вином: фермери позбуваються мільйонів виноградних лоз

Австралія перебрала з вином: фермери позбуваються мільйонів виноградних лоз

Фермери в Австралії терміново знищують мільйони виноградних лоз через надвиробництво, яке призвело до обвалу цін на виноград. До цього додалось і глобальне падіння споживання вина, що загрожує засобам існування виробників та виноробів, пише CNN.

Зниження рівня споживання вина у світі найсильніше вдарило саме по Австралії, оскільки найсуттєвіше попит впав на дешевші червоні вина, які і є основним продуктом країни.

Станом на кінець літа 2023 року Австралія - п'ятий за обсягами експортер вина у світі - зберігав більш як 2 млрд літрів алкогольного напою, що еквівалентно двом рокам виробництва. Нині власники запасів прагнуть за будь-яку ціну від них позбавитися, оскільки вино починає псуватися. 

"Таке відчуття, що епоха добігає кінця", - поскаржився Ендрю Калабрія, власник виноградника і винороб Calabria Wines у третьому поколінні.

В той час як великі винороби переходять на пуск дорожчого напою, попит на який є вищим, у менших виробників з цим є проблеми і тому незібраний ними виноград просто зморщується на лозах.

Очільник місцевої фермерської групи Riverina Winegrape Growers Джеремі Касс пояснив, що задля балансування ринку та збільшення цін потрібно знищити до чверті діючих виноградників. За приблизними оцінками, йдеться про вирубування понад 20 млн доз на загальній площі у 12 000 га. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, торік у листопаді пляшку віскі Macallan 1926 року було продано на лондонському аукціоні Sotheby's за ціною, що перевищує 2,7 мільйона доларів
 

 
 

Головне