Австралія оштрафувала платформу Ілона Маска X на 386 тисяч доларів

Австралія оштрафувала платформу Ілона Маска X на 386 тисяч доларів

Австралійський регулятор оштрафував платформу Ілона Маска X на 610 500 австралійських доларів ($386 000) через відмову співпрацювати в розслідуванні щодо жорстокого поводження з дітьми.

Про це пише Reuters.

Комісія з електронної безпеки оштрафувала соцмережу, тому що вона не відповіла, як саме виявляє контент із жорстоким поводженням з дітьми і як швидко реагує на них.

"Єдина причина, щоб не відповісти на важливі запитання щодо незаконного контенту та поведінки на платформах, полягає в тому, що у вас немає відповідей", — заявила комісар Джулі Інман Грант, звертаючись до X.

Згідно з австралійськими законами, які набули чинності в 2021 році, регулятор може змусити інтернет-компанії надати інформацію про свої методи безпеки в Інтернеті, інакше їм загрожує штраф. Якщо X відмовиться платити штраф, регулятор може подати на компанію до суду.

Після того, як Ілон Маск купив Twitter у 2022 році, компанія закрила свій австралійський офіс. Після покупки компанії, Маск заявив, що "видалення матеріалів з експлуатацією дітей є пріоритетом №1".

Як писали "Ми-Україна" раніше, прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді заявив, що його країна зробить все можливе, щоб організувати проведення Олімпійських ігор 2036 року.

За словами Моді, Індія довела свою здатність організовувати події світового масштабу, в тому числі Чемпіонат світу з хокею та Чемпіонат світу з крикету, що триває.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.