Австралія надасть найбільший пакет військової допомоги Україні

Австралія надасть найбільший пакет військової допомоги Україні

Уряд Австралії оголосив про плани надати Україні 250 мільйонів доларів військової допомоги що стане найбільшим пакетом від країни з початку повномасштабної війни, інформує ABC News.

Крім того, Австралія надасть "невелику кількість" персоналу для нового командування НАТО для України, а саме 700 осіб для навчання та допомоги у сфері безпеки.

Військовий пакет містить керовані ракети та ракети ППО, протитанкову зброю, боєприпаси та партію черевиків. 

Загальна сума підтримки з боку Австралії становить 1,3 мільярда доларів, зокрема 1,1 мільярда для українських військових.

"Це не останній пакет, про який ми оголошуємо. Ми продовжуватимемо підтримувати Україну стільки, скільки потрібно, щоб Україна врегулювала цей конфлікт на власних умовах", - зазначив міністр оборони Австралії Річард Марлз.

Нагадаємо, що президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден оголосив про надання нового пакету військової допомоги для Збройних сил України

Як інформував "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський і президент Румунії Клаус Йоханніс підписали угоду про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Румунією.

Головне