Авіаудар по Харкову завдано з відстані близько 70 кілометрів, - прокуратура

Авіаудар по Харкову завдано з відстані близько 70 кілометрів, - прокуратура

Військові рф завдали авіаудару по Харкову. Авіабомба влучила у декількох метрах від приміщення “Нової пошти” у Слобідському районі міста, встановлено, що КАБ був запущений на відстані 70 кілометрів.

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура. 

Внаслідок обстрілу загинула одна людина, ще дев'ять отримали поранення, серед них восьмимісячний хлопчик. Знищено вісім транспортних засобів, ще п'ять пошкоджено. Виникла пожежа.

Прокурори встановили, що удари були завдані з н.п. Нижній Ольшанець Бєлгородської області рф, а відстань між місцями пуску КАБ та влучання складає близько 70 кілометрів.

На місці працюють прокурори та слідчі поліції з метою фіксації воєнних злочинів. Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 438 КК України (порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством).

Нагадаємо, телемарафон "Єдині новини" разом з колегами із медіасфери розпочинають масштабний збір коштів на ударні морські дрони MAGURA V5 ГУР МО.

Реквізити для поповнення банки "MAGURи для ГУРу":

Отримувач: Подолянчук Діана Станіславівна

IBAN: UA613220010000026201345832856

ІПН/ЄДРПОУ: 3413801086

Mono: https://send.monobank.ua/jar/7dFh8mmuXf

Як писали "Ми-Україна" раніше, президент України Володимир Зеленський заявив, що комплекси Patriot не здатні ефективно боротися проти керованих авіаційних бомб, які загрожують Україні.

Головне