Авіація ЗСУ за добу завдала 14 ударів по позиціях ворога

Авіація ЗСУ за добу завдала 14 ударів по позиціях ворога

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала 12 ударів по районах зосередження особового складу озброєння та військової техніки та два - по зенітно-ракетних комплексах противника.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Підрозділами ракетних військ і артилерії та безпілотних систем уражено один пункт управління, один зенітно-ракетний комплекс, один район зосередження особового складу озброєння та військової техніки, 15 артилерійських засобів, два склади боєприпасів та станція РЕБ противника.

За даними Генштабу, протягом минулої доби відбулося 29 бойових зіткнень.

“Ворог завдав два ракетних та 92 авіаційних ударів, здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню як по позиціях наших військ, так і по цивільних об’єктах нашої держави. За уточненою інформацією, вчора окупанти атакували Україну 47 дронами-камікадзе типу "Shahed-136/131", з яких 35 було знищено засобами протиповітряної оборони України. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення”, - зазначається у повідомленні.

При цьому уточнюється, що руйнувань та пошкоджень зазнала припортова інфраструктура, приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Під артилерійським вогнем опинилися близько 100 населених пунктів Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

Як писали "Ми-Україна" раніше, начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк розповіла, що ЗСУ продовжують знищувати ворога на лівобережжі Херсонщини. Вони вибивають його з позицій.

Головне