Авіатроща двох Rafale у Франції: Макрон повідомив сумні новини

Авіатроща двох Rafale у Франції: Макрон повідомив сумні новини

У середу, 14 серпня, у Франції сталася авіакатастрофа, аварії зазнали два винищувачі Rafale. Про це повідомив міністр оборони Франції Себастьєн Лекорню.

Французький лідер у соцмережі X підтвердив гибель двох пілотів одного з літаків, який розбився. Мова про студента-пілота та його інструктора, яких розшукували після падіння літака.

"Ми з сумом дізналися про загибель капітана Себастьєна Мабіра та лейтенанта Маттіса Лоренса внаслідок авіакатастрофи під час навчальної місії Rafale. Нація розділяє горе їхніх сімей і братів по зброї на авіабазі 113 у Сен-Дізьє", – зазначив Макрон.

Нагадаємо, що інцидент стався вранці 14 серпня на кордоні між горами Воґези та Мьорт-і-Мозель. Один пілот встиг катапультуватися перед катастрофою. Поранений підполковник перебуває у свідомості у лікарні Тула.

Один пілот встиг катапультуватися перед катастрофою. Поранений підполковник перебуває у свідомості і, як повідомляється, був доставлений до лікарні Тула.

Нагадаємо, українські сили оборони в ніч на 14 серпня атакували чотири військових аеродроми рф. Про це повідомили в Генштабі ЗСУ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, міністр національної оборони Литви Лаурінас Кащюнас вважає, що вторгнення України в Курську область росії є явним приниженням кремлівського правителя Володимира Путіна. Про це Лаурінас Кащюнас заявив в інтерв'ю виданню LRT.

Головне