Авіакомпанії "Нової пошти" дозволили виконувати рейси до Києва та Львова

Авіакомпанії

Літаки "Нової пошти" зможуть літати до Києва та Львова. Дозвіл надано на необмежений термін.

Про це йдеться у наказі Державної авіаційної служби України №789 від 21 жовтня.

Компанія "Supernova Airlines" зможе виконувати міжнародні рейси з 1 листопада. Йдеться про рейси Львів - Прага та Київ - Прага з частотою 7 рейсів на тиждень.

Управлінню авіаційних перевезень доручено забезпечити направлення авіакомпанії повідомлення про прийняте рішення. А до Міністерства закордонних справ України направлена відповідна інформація для оформлення призначень.

В пресслужбі "Нової пошти" пояснили, що це рішення є технічним. Воно має дозволити компанія "Supernova" здійснювати рейси одразу після відкриття повітряного простору України

Крім того, 17 жовтня авіакомпанія Supernova Airlines отримала дозвіл EASA на польоти в Європі (Part-TCO), необхідний для неєвропейських авіакомпаній. 

“Це означає, що компанія зможе здійснювати комерційні рейси в небі Євросоюзу, фінальна підготовка до яких наразі триває”, - зазначили у компанії.

Нагадаємо, українці зможуть вже наступного року отримувати товари з Amazon та інших великих маркетплейсів. Національний поштовий оператор АТ “Укрпошта” планує укласти угоду з USPS - поштовою службою США.

Як раніше повідомляв “Ми-Україна”, з 1 жовтня 2024 року компанія "Нова пошта" запровадила нові тарифи на доставку відправлень. Вартість послуг зросла в середньому на 10 гривень, залежно від категорії посилки.

Головне