Авіабомби GBU-39, які США замовили для України, досить високоточні, - Грабський

Авіабомби GBU-39, які США замовили для України, досить високоточні, - Грабський

Авіабомби GBU-39 є самокерованими та використовуються  для тактичного застосування на відстані 120 км в зоні бойових дій для ураження відповідних об’єктів. Про це в ефірі “Ми-Україна” заявив військовий експерт Сергій Грабський.

Боєприпасами можна бити про місцях зосередження особового складу та складах зберігання пального противника, додав полковник.

"Вони дають можливість завдавати ударів на відстані 120 кілометрів. Тому їх використання для нас буде дуже важливим. Це не означає, що ми будемо бити по території РФ тільки на 120 км, адже я вже зауважив, що ці бомби запускаються з літаків і для уникнення можливості удару ППО ми маємо розраховувати відстань. Ці бомби розраховані для використання у зоні бойових дій, знищення важливих об’єктів", - зазначив Сергій Грабський.

За словами експерта, використання авіабомб GBU-39 має бути забезпечено поставкою відповідних літаків. Інтегрувати самокеровані бомби під українські літаки можна .

“Процес триватиме від кількох тижнів до кількох місяців. Це залежить від типу носіїв,на які будуть ставити  ракети”, - зауважив він.

Нагадаємо, у вересні Сполучені Штати замовили нові партії авіабомб малого діаметру GBU-39/B для власних Повітряних сил та іноземних замовників. Серед країн, які отримають ці авіаційні високоточні боєприпаси є і Україна.

Як писав "Ми-Україна" раніше,1 жовтня рф завдала удару по об’єктах критичної інфраструктури Сумщини.

Головне