Аварія в укритті київської школи: стелю повністю полагодили

Аварія в укритті київської школи: стелю повністю полагодили

У п'ятницю, 22 грудня, сталась аварія в укритті школи в Солом'янському районі Києва. Наразі стелю вже повністю полагодили.

Про це повідомила пресслужба Київської міської військової адміністрації в Telegram-каналі. Як зазначається, під час повітряної тривоги в столиці в укритті однієї зі шкіл Соломʼянського району зірвало вентиль батареї опалення. Після цього легкі плити у сховищі швидко увібрали в себе воду та набрякли. Через це обвалився сегмент підвісної стелі. 

Постраждалих внаслідок аварії не було.

У суботу, 23 грудня, усі наслідки цієї аварії були усунуті. Ремонт був зроблений за позабюджетні кошти.

"В першу чергу, завдяки безпосереднім діям керівництва району та підрядної організації, ремонтні роботи були виконані в максимально короткий строк. Тепер укриття для дітей повністю відновлено і функціонально придатне", - йдеться в повідомленні.

У КМВА нагадали, що це укриття зовсім нещодавно було відремонтовано. Після ремонту воно пройшло перевірку.

Нагадаємо, уряд спільно з Державною службою з надзвичайних ситуацій ініціює питання перегляду наказу щодо використання укриттів після ситуації з дітьми та собакою, яких не пустили до сховища під час повітряної тривоги.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, на території київської спеціалізованої школи №185 імені Вернадського у четвер, 14 грудня, сталася пожежа, в результаті учнів навчального закладу в екстрено евакуювали. На місце події оперативно прибули рятувальники, які ліквідували пожежу. Причини та обставини інциденту мають з’ясувати компетентні органи.

Головне