Аварія на шахті в Казахстані: загинуло понад 30 гірників, ще 14 - шукають

Аварія на шахті в Казахстані: загинуло понад 30 гірників, ще 14 - шукають

Як мінімум 32 особи загинули та ще 14 зникли безвісти в результаті надзвичайної ситуації на шахті імені Костенка в Казахстані. Такі дані станом на 16 годину 28 жовтня навело місцеве МНС. 

Власник шахти - "Арселормиттал Темиртау" - поінформував, що після аварії з неї було евакуйовано 206 із 252 осіб. Зазначається, що за медичною допомогою звернулося 18 осіб.

"Ведеться контроль газової обстановки, відбір проб, а також підйом виявлених тіл. На окремих ділянках є перевищення допустимих концентрацій окису вуглецю", - повідомили у МНС Казахстану..

У компанії розповіли, що найближчу добу зупинять робочі процес на усіх свої вугільних шахтах для здійснення перевірок газової безпеки.

Попередня причина НС - вибух метано-повітряної суміші.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв вирішив покарати компанія-оператора шахти за інцидент та віддав уряду розпорядження зупинити інвестиційну співпрацю з "Арселорміттал Теміртау".

"Уряду доручено припинити інвестиційну співпрацю з компанією", - йдеться у повідомленні пресслужби глави держави. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, минуло тижня російські окупанти здійснили ракетний удар по шахті в Донецькій області, який призвів до пошкодження обладнання на об'єкті.

Головне