Атака на НПЗ у Нижньокамську - спільна операція СБУ та ГУР

Атака на НПЗ у Нижньокамську - спільна операція СБУ та ГУР

Атака на нафтопереробний завод в Татарстані, що стався за допомогою дрона, був результатом спільної операції між Службою безпеки України та Головним управлінням розвідки Міністерства оборони.

Це підтвердили джерела телеканалу "Ми-Україна".

За їх інформацією, український дальнобійний дрон влучив в установку первинної переробки нафти на НПЗ в Нижньокамську, після чого там виникла пожежа.

Потужність цієї установки складала 8 млн тонн нафти, а це - 2,6% від загальної річної переробки РФ на рік. Окрім того, цей завод входить в 5-ку найбільших НПЗ РФ.

Нагадаємо, частина безпілотників, які Україна застосовує для атак по нафтопереробних потужностях рф, оснащена технологіями штучного інтелекту, зокрема так званим "машинним зором".

Новітні технології дозволяють таким дронам успішно долітати до пунктів призначення навіть у умовах глушіння РЕБами, оскільки вони здатні автономно орієнтуватися на місцевості. 

Доєднуйтесь до збору, на БпЛА "Сич" для підрозділів ГУР МОУ:

Посилання на банку:

https://send.monobank.ua/jar/35fgFkrftr

Номер картки банки:

5375 4112 1361 1622

Як писав "Ми-Україна" раніше, Німеччина планує передати Україні 180 000 артилерійських снарядів в рамках плану закупівлі боєприпасів, який очолюється Чехією.

Головне