Атака на Ізмаїл: 28 вересня оголошено Днем жалоби

Атака на Ізмаїл: 28 вересня оголошено Днем жалоби

Суботу, 28 вересня, оголосили в Ізмаїлі на Одещині днем жалоби за загиблими від російського авіаудару, що стався під ранок 27 вересня.

Про це повідомив мер міста Андрій Абрамченко. 

За його словами, 28 вересня в Ізмаїлі буде приспущено Державний прапор України на будинках і спорудах органів влади, усіх підприємств, установ та організацій. Також будуть скасовані всі святкові заходи (розважально-концертні заходи, спортивні змагання) з нагоди Дня міста. Планувалося, що 27 та 28 вересня учні місцевої музичної школи проведуть кілька концертів, також у місті були заплановані інші заходи. 

Нагадаємо, російські окупаційні війська атакували Ізмаїл 27 вересня ударними безпілотниками. Внаслідок атаки загинуло три людини: дві жінки 90 та 69 років та 73-літній чоловік. Постраждало 14 людей, серед яких троє дітей - трьох, тринадцяти та чотирнадцяти років. Крім цього обстрілами пошкоджені приватні та багатоквартирні будинки, надвірні споруди, будівлі та автомобілі. В Одеській ОВА заявили, що усім постраждалим унаслідок атаки надається необхідна допомога. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, вранці 27 вересня російські окупанти завдали ракетного удару по Кривому Рогу та влучили у поліцейське управління. На місці працюють рятувальники, які  вже дістали з-під завалів тіло загиблої жінки. Також внаслідок атаки пошкоджені приватні будинки, що розташовані поруч.

 

Головне

Прем'єр-міністр Грузії висловився щодо використання в політичній рекламі партії "Грузинська мрія" кадрів зруйнованих українських міст напередодні парламентських виборів.