Атака ХАМАС на Ізраїль не вплине на рівень підтримки України Євросоюзом

Атака ХАМАС на Ізраїль не вплине на рівень підтримки України Євросоюзом

Атака ХАМАС на Ізраїль не вплине на рівень підтримки України Євросоюзом. Про це у Брюсселі на брифінгу для преси сказали представник Єврокомісії Ерік Мамер та речник ЄС Пітер Стано.

"Ніщо й у жодному разі не вплине на підтримку, яку Євросоюз надає Україні. У цьому не може бути жодного сумніву", – заявив чиновник.

Мамер додав, що президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн неодноразово заявляла, що ЄС стоятиме з українським народом "стільки, скільки буде потрібно у війні проти росії".

Представник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано, у свою чергу, припустив, що росія спробує використати ситуацію в Ізраїлі у своїх цілях.

"росія використає це або для того, щоби розпалити нестабільність, або для того, щоб спробувати посилити свою кампанію проти України. Але це не означає, що увага Євросоюзу буде перефокусована від України", – сказав Стано.

Як відомо, вранці 7 жовтня терористи ХАМАС здійснили напад на Ізраїль. Вони випустили по ізраїльських містах тисячі ракет, а потім вторглися у низку ізраїльських міст, вбиваючи на своєму шляху не лише військових, але і мирних жителів. Крім того, терористи вивозили у сектор Гази ізраїльтян, зокрема, дітей, де знущалися над ними.

За кілька годин після нападу прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль перебуває у стані війни.

"Громадяни Ізраїлю, ми перебуваємо у стані війни. Це не операція, не ескалація. Це війна. І ми переможемо. ХАМАС заплатить за цю війну безпрецедентну ціну. Я наказав зачистити прикордонні населені пункти від терористів і провести мобілізацію резервістів", - заявив ізраїльський прем'єр.

Як повідомляли "Ми-Україна", двоє громадян України загинули внаслідок нападу терористів ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня.

Головне