Астрономи виявили теоретично придатну для життя людей планету 

Астрономи виявили теоретично придатну для життя людей планету 

Дві команди науковців знайшли у космічному просторі планету, яка є "потенційно придатною для життя" людей.  За розмірами вона дещо трохи менша за Землю, але більша за Венеру і розташована за 40 світлових років від нашої планети. 

Як пише CNN, потенційно придатна для життя планета носить назву Gliese 12b. Попередня оцінка показала, що температурою її поверхні становить 42°C. Науковці вважають, що на цій планеті можна жити, оскільки в деяких частинах світу були зареєстровані навіть вищі температури. Водночас для того, щоб визначити, чи дійсно там можна жити, ще потрібно з'ясувати, чи є неї атмосфера.
 
Дослідники розповіли, що Gliese 12b обертається навколо холодного червоного карлика, розташованого в сузір'ї Риб. Його Сонце становить близько 27% розміру нашого та 60% його температури. Зважаючи на ці фактори науковці зробили висновок, що на цій планеті може бути рідка вода.

"Ми знайшли найближчий до цього моменту транзитний світ з помірним кліматом розміром із Землю", - сказав Масаюкі Кузухара, доцент проекту в Центрі астробіології в Токіо. 

Очільниця другого дослідження - аспірантка Единбурзького університету та Університетського коледжу Лондона Ларісса Пелторп - розповіла, що досі потенційно придатних для життя планет були виявлено "лише кілька". Тому це відкриття є досить важливим. Окрім того, за її словами, це відкриття допоможе нам краще зрозуміти нашу власну планету.

"Ця планета, зокрема, навчить нас тому, що трапилося з Землею, що вона залишалася придатною для життя, а з Венерою - ні... Вона може розповісти нам про шляхи проживання, які обирають планети в міру свого розвитку", - пояснила дослідниця.

Як писав "Ми-Україна" раніше, астрономи виявили планету, якої б взагалі не мало існувати. Вона настільки перевищує розміри свого Сонця, що суперечить сучасному розумінню того, як формуються такі небесні тіла та сонячні системи в цілому. 

 

Головне