Астероїд, здатний стерти з лиця Землі ціле місто вже близько: чому перейматись не варто 

Астероїд, здатний стерти з лиця Землі ціле місто вже близько: чому перейматись не варто 

Цими вихідними досить великий астероїд 2023 DZ2 пронесеться між Землею та орбітою Місяця, не зачепивши жоден з цих небесних тіл. Про це пише АР. 

Його наближення до нашої планети на відстань до 174 639 ± 27 км у суботу, 25 березня, дасть астрономам можливість вивчити “космічний камінь”. Астероїд 2023 DZ2 можна буде роздивитись навіть у невеликі телескопи та біноклі.

Регулярні прольоти астероїдів в цілому є звичайним явищем. Однак у NASA наголошують, що настільки близько до Землі великі об'єкти наближаються рідко - приблизно раз на 10 років. Науковці оцінюють діаметр 2023 DZ2 у 40-90 метрів. Він стане найбільшим астероїдом, який максимально наблизиться до нашої планети з 2019 року. 

З 20 по 24 березня 2023 року його було видно у сузір'ї Раку. 25 числа астероїд стане яскравішим приблизно до видимої величини, перебуваючи над Південно-Східною Азією.

Відкриття астероїда 2023 DZ2 було зроблено 27 лютого цього року в межах проєкту ParaSOL (Паралельне виявлення об'єктів Сонячної системи та космічного сміття), який спонсорується UEFISCDI у Румунії. 

Спочатку вчені допускали ймовірність зіткнення астероїда з Землею, однак 21 березня його було виключено з переліку загроз Sentry.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в поштовому відділенні офісу окружного прокурора Манхеттену Елвіна Брегга, який веде справу проти екс-президента США Дональда Трампа, виявили листа з погрозами та невідомою порошкоподібною речовиною. Лист надійшов до будівлі, в якій вже в понеділок, 27 березня, відновиться розгляд справи проти колишнього глави держави.

Головне