Артефакти, викрадені рф в Україні, почали з’являтися на міжнародному чорному ринку, - Генпрокурор

Артефакти, викрадені рф в Україні, почали з’являтися на міжнародному чорному ринку, - Генпрокурор

Генеральний прокурор України заявив, що викрадені з українських музеїв культурні цінності почали з’являтися на міжнародному чорному ринку.

Про це заявив Генеральний прокурор України Андрій Костін в інтерв'ю "Голосу Америки".

За підтримки Генпрокурора США була проведена зустріч у Вашингтоні зі спеціальною командою ФБР, яка спеціалізується на розслідуванні злочинів, спрямованих проти культурної спадщини. Він зазначив, що росія вдається до крадіжки культурних цінностей, і ці артефакти тепер реалізуються на чорному ринку.

"Крім систематичного знищення культурної спадщини, росія вдається до ще одного злочину – крадіжки культурних цінностей. Ці артефакти, викрадені з наших музеїв та археологічних пам'яток, тепер з’являються на міжнародному чорному ринку. Ми вже маємо достатньо доказів для відкриття нових кримінальних проваджень щодо цих злочинів", - повідомив Генпрокурор.

Він також відзначив, що завдяки тісній співпраці з ФБР та Міністерством юстиції США вдалося зібрати всі необхідні дані.

"На основі отриманої інформації ми створили спеціальний підрозділ у моєму офісі. Цей підрозділ займається не лише розслідуванням випадків руйнування культурної спадщини внаслідок обстрілів, але й випадками, коли нашу культурну спадщину намагаються незаконно продати за кордоном", — повідомив Костін.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, російські окупанти в тимчасово окупованому Маріуполі, організували вивезення музейних експонатів і артефактів 11 століття на свою територію.

Головне