Армія США завдала ударів по складах зброї хуситів у Ємені, ЗМІ

Армія США завдала ударів по складах зброї хуситів у Ємені, ЗМІ

Американські бомбардувальники здійснили атаку на підземні склади зброї хуситів у Ємені.

Про це повідомляє Bloomberg.

Удари стали відповіддю на дії бойовиків, які порушили комерційне судноплавство в Червоному морі. За словами міністра оборони США Ллойда Остіна, бомбардування були спрямовані на п'ять укріплених підземних об'єктів. Для реалізації удару використовувалися бомбардувальники B-2

"Це була унікальна демонстрація здатності Сполучених Штатів наносити удари по об'єктах, які наші супротивники намагаються тримати поза зоною досяжності, незалежно від того, наскільки глибоко вони заховані під землею, або укріплені", - заявив Остін.

Нагадаємо, за даними ЗМІ, армія оборони Ізраїлю вночі 17 жовтня здійснила обстріл ключового портового міста Сирії - Латакії. 

Як відомо, Ізраїль упродовж тривалого періоду час від часу атакує в Сирії об'єкти, пов'язані з Іраном. Однак інтенсивність таких ударів суттєво зросла після того, як торік у жовтні бойовики угруповання ХАМАС здійснили напад на ізраїльську територію.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Ізраїль погодився не атакувати ядерні та нафтові обʼєкти Ірану. Ізраїльська влада запевнила США, що атакуватиме виключно військові об'єкти країни. Ця заява призвела до зниження світових цін на нафту та цін на газ у Європі.

Головне