Армія рф втратила в Україні пʼять тисяч танків, - дані Великої Британії

Армія рф втратила в Україні пʼять тисяч танків, - дані Великої Британії

Російська армія втратила пʼять тисяч танків за час повномасштабної війни проти України. Про це заявив старший військовий радник делегації Великої Британії в ОБСЄ Ніколас Окотт.

"Жахлива війна росії проти України триває вже у 200 разів довше, ніж росія прогнозувала. Неймовірна оборона України є результатом величезної мужності та стійкості українського народу", - зазначив він.

Військовий радник британської делегації в ОБСЄ також висловив переконання, що окупанти спробують завдати прямий удар по українській енергетичній інфраструктурі.

Крім того, Окотт додав, російська федерація буде продовжувати приховувати свої незліченні військові невдачі, тож це фіаско триватиме. 

"росія погрожуватиме знищити українські літаки, у той час, як вона продовжує збивати свої власні літаки в небі. Вона говоритиме про військові успіхи, хоча зараз контролює лише половину української території, яка була у неї на початку кампанії. Вона може навіть показати кілька одиниць техніки НАТО на обов'язковому слайд-шоу, ніколи не визнаючи, що росія вже втратила 5000 танків у цій катастрофічній кампанії", - наголосив британець.

Разом з тим він нагадав, що тепер росія співпрацює тільки з терористами та диктаторами.

"росія може проголошувати новий світовий порядок, але це - світовий порядок, в якому росія запрошує терористичне угрупування ХАМАС до Москви після жорстокого вбивства ХАМАСом понад 1400 ізраїльських громадян. Це - світовий порядок союзу з Іраном, постачальником ударних безпілотників-камікадзе "Шахед", які широко використовуються росією для вбивства українських цивільних осіб та атак на критично важливу інфраструктуру. Це - розвиток Північної Кореї, яка є новим стратегічним партнером росії у сфері озброєнь та постачальником військової допомоги", - заявив британський дипломат.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Криму партизани виявили перекидання застарілої техніки окупантів.

Головне