Армія рф використала для удару по Україні північнокорейські ракети KN-23

Армія рф використала для удару по Україні північнокорейські ракети KN-23

російська федерація отримала від Північної Кореї балістичні ракети, якими ворог атакував територію України. Про це заявив речник Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, інформує Reuters.

“Наша інформація вказує на те, що Корейська Народно-Демократична Республіка нещодавно надала росії пускові установки балістичних ракет і кілька балістичних ракет”, - зазначив Кірбі.

За його словами, “російські сили запустили принаймні одну з цих північнокорейських балістичних ракет по Україні”.

Сполучені Штати Америки та їхні союзники тепер винесуть це питання на розгляд Ради Безпеки ООН.

Варто зауважити, що постачання ракет є порушенням санкцій ООН, запроваджених проти Північної Кореї.

Кірбі назвав постачання зброї Північною Кореєю росії "значною та тривожною ескалацією" і заявив, що Сполучені Штати запровадять додаткові санкції.

"Ми запровадимо додаткові санкції проти тих, хто працює над сприянням цим передаванням зброї між росією та Північною Кореєю і між Росією та Іраном", - додав він.

Крім того, представник Головного управління розвідки України Андрій Юсов прокоментували використання росією ракет з Північної Кореї.

"Заява перевіряється, працюється над аналізом цієї ситуації на полі бою. Стосовно цієї інформації - будуть окремі повідомлення", - додав речник.

Нагадаємо, що Південна Корея оголосила евакуацію з двох свої островів - Пеннендо та Йонпхендо - через їх обстріл з боку КНДР. За даними Сеулу, в їхній бік північний "сусід" випустив більш як 200 снарядів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російський військово-промисловий комплекс отримав наказ від Міноборони рф щодо модернізації ракет Х-32, шляхом оснащення їх касетними боєприпасами. 

Головне