Армія рф в Україні використовує "амебну" тактику, можливостей прориву вони не мають, - Генштаб Естонії

Армія рф в Україні використовує

росія використовує в Україні так звану "тактику амеби", окільки російські війська не мають можливостей для глибокого прориву, то вони експериментують із невеликими силами в різних місцях. Про це повідомив начальник Генерального штабу Сил оборони Естонії генерал-майор Енно Митс.

Він зазначив, що останнім часом почастішали напади російських військ на Харків, і російські пропагандистські канали закликають стерти українське місто з лиця землі.

Начальник Генерального штабу Сил оборони Естонії генерал-майор Енно Митс зазначив, що суть тактики росіян у тому, що вони експериментують з невеликими силами в різних місцях і сподіваються, що десь з’явиться можливість для успіху.

"Усвідомлено чи ні, але, як я вже сказав, у них немає можливостей для глибокого прориву, але вони проштовхуються всюди, не піклуючись про життя своїх солдатів, про свою палаючу техніку, і сподіваються, що десь раптом з'явиться можливість. Така їхня модель дій, яка характерна не тільки для їхніх дій на полі бою, а й, можна сказати, у глобальному масштабі", - вважає Митс.

Нагадаємо, Україна очікує отримати від партнерів щонайменше п'ять протимінних кораблів. Про це повідомив речник ВМС Дмитро Плетенчук.

Як писали "Ми-Україна" раніше, уряд Польщі має намір створити Раду з питань співпраці з Україною, яка буде включати представників науки, бізнесу, влади та місцевого самоврядування.

Головне