Армія рф позбулася ще близько 300 бійців та складу БК на Таврійському напрямку за добу

Армія рф позбулася ще близько 300 бійців та складу БК на Таврійському напрямку за добу

Окупаційне військо рф за минулу бойову добу, 19 листопада, зазнало чергових втрат у живій силі та військовій техніці на Таврійському напрямку. Популяція росіян на вказаному відтинку фронту скоротилась на ще 283 особи, ще троє поповнили обмінний фонд, розповів командувач ОСУВ "Таврія" Олександр Тарнавський.

За учорашній день на цій ділянці фронту відбулось близько трьох десятків боєзіткнень. Ворожі сили здійснили один ракетний та один авіаційний удари, противник 544 відкривав вогонь по позиціях Сил оборони України.

"Окупанти продовжують застосування на території України заборонених міжнародними угодами протипіхотних мін, зокрема ПОМ-2", - відзначив Тарнавський.

Агресор втратив за добу один склад БК та вісім одиниць військової техніки. Знищено 1 склад боєприпасів. В Об'єднаному пресцентрі Сил оборони Таврійського напрямку уточнили, що йдеться про одну бойову броньовану машину, чотири дрони та три одиниці автотехніки. 

  • Авдіївський напрямок. Противник продовжує здійснювати спроби оточення Авдіївки, проте успіхів не має. Сили оборони відбивають атаки та нищать окупантів. Підрозділи російської армії минулої доби пробували йти в наступ в районах Новокалинового, Новобахмутівки, Сєверного та Авдіївки, однак безуспішно. Наші захисники відбили 12 атак.
  • Мар’їнський напрямок. Росіяни продовжують штурми поблизу Красногорівки, Мар’їнки та Побєди. На вказаній території бійці Сил оборони відбили 16 атак.
  • Запорізький напрямок. Штурмових дій ворога 19 листопада зафіксовано не було. 
  • Мелітопольський напрямок. ЗСУ продовжують наступати, а також нищити окупантів, їхні техніку та озброєння. 

Нагадаємо, напередодні речник об'єднаного пресцентру сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун розповів, що під Авдіївкою росіяни йдуть вперед піхотою, продовжують тиснути та проводять розвідку боєм. Росіяни "промацують" оборону на різних напрямках з різною інтенсивністю.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у понеділок, 20 листопада, російські війська атакували автостоянку у Херсоні. В результаті двоє людей загинули, одна постраждала.

 

Головне