Армія рф атакувала Україну “шахедами” та ракетами: як відпрацювала ППО

Армія рф атакувала Україну “шахедами” та ракетами: як відпрацювала ППО

Російські окупанти здійснили масовану атаку на територію України у ніч на 20 вересня, зокрема було запущено 70 ударних БпЛА типу “Shahed”, три ракети невстановленого типу та одну Х-59.

Про це повідомляють Повітряні сили ЗС України.

Атака відбулася з використанням трьох ракет невстановленого типу на Донеччину та керованої авіаційної ракети Х-59 курсом на Дніпропетровщину, запущеної з повітряного простору тимчасово окупованої території Запорізької області. Крім того, було застосовано 70 ударних дронів з районів Приморсько-Ахтарська, Курська та Єйська.

ЗСУ вдалося відбити повітряний напад, залучивши авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби. В результаті протиповітряного бою було збито 61 ударний БПЛА та одну керовану ракету Х-59.

“В результаті протиповітряного бою збито 61 ударний БпЛА та одну керовану авіаційну ракету Х-59. Внаслідок активної протидії Сил оборони дев’ять ворожих безпілотників локаційно втрачено у кількох регіонах України (інформація про постраждалих чи руйнування не надходила)”, - зазначили ПС.

Протиповітряна оборона працювала у Дніпропетровській, Київській, Вінницькій, Черкаській, Кіровоградській, Сумській, Полтавській, Івано-Франківській, Львівській, Хмельницькій, Миколаївській, Одеській та Херсонській областях.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на фронті зафіксовано 226 бойових зіткнень протягом бойової доби 19 вересня.

Головне