Армія оборони Ізраїлю ліквідувала керівника терористичної мережі ХАМАС у Тулькармі

Армія оборони Ізраїлю ліквідувала керівника терористичної мережі ХАМАС у Тулькармі

ЦАХАЛ завдала удару по району Тулькарм на Західному березі річки Йордан та ліквідувала Захи Ясера Абд ар-Разека Уфі, який очолював місцеву терористичну мережу ХАМАС.

Про це повідомляє Армія оборони Ізраїлю.

За даними ізраїльських військових, Уфі був відповідальним за планування та здійснення низки терористичних атак, серед яких спроба підриву автомобіля в ізраїльському поселенні Атерет на початку вересня 2024 року. Він також активно постачав зброю іншим терористам і керував підготовкою нових атак проти ізраїльських громад в Юдеї, Самарії та на інших фронтах.

У ЦАХАЛ повідомили, що Уфі планував чергову атаку найближчим часом. Крім того, він брав участь у плануванні багатьох екстремальних терористичних дій, внаслідок яких було поранено значну кількість цивільних осіб.

Разом із Уфі ізраїльськими силами було ліквідовано й інших важливих членів терористичної мережі ХАМАС у цьому регіоні.

Нагадаємо, за останні тижні ізраїльська армія ліквідувала низку керівників та членів ісламіських угруповань, яких підтримує Іран. Це призвело до загострення протистояння між Ізраїлем і палестинським ХАМАСом, ліванською "Хезболлою" та хуситами в Ємені.

1 жовтня Ізраїль зазнав масштабної ракетної атаки з боку Ірану, під час якої було випущено 180 балістичних ракет. Армія оборони Ізраїлю повідомила  про успішне перехоплення більшості ракет завдяки ефективній роботі систем протиповітряної оборони.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, ізраїльська армія повідомила про перші втрати серед своїх військових під час наземної операції в Лівані, яка триває на півдні країни. Внаслідок боїв проти угруповання "Хезболла", загинуло вісім солдатів.

Головне