Армія Ізраїлю знищила вже шість топ-представників ХАМАС з 7 жовтня

Армія Ізраїлю знищила вже шість топ-представників ХАМАС з 7 жовтня

Військові Армії оборони Ізраїлю відзвітували про ліквідацію вже шести високопоставлених представників палестинського воєнізованого руху ХАМАС з моменту вторгнення бойовиків 7 жовтня. Про це пише пресслужба ЦАХАЛ.

До числа ліквідованих зокрема входять особи, які керували "різаниною" в населених пунктах в день початку ескалації.

"На цю мить ЦАХАЛ зафіксував низку вбивств ключових членів терористичної організації... (напередодні - ред.) було вбито командувача південного округу національної безпеки ХАМАС Муетаза Ейда. Крім того, були обстріляні десятки військових штабів, ряд військових спостережних постів і ряд ракетно-пускових постів, які використовувалися терористичними організаціями ХАМАС та "Ісламський джихад", - йдеться у повідомленні.

За день до цього, Збройні сили Ізраїлю повідомили про ліквідацію командувача силами елітного підрозділу ХАМАС "Нухба" Білала Аль-Кадри. 14 жовтня стало відомо про загибель очільника повітряної системи палестинського угруповання Мерада Абу Мерада. У списку знищених також один з командирів рот спецпідрозділу "Нухба" Алі Каді, член політбюро ХАМАС Закарія Абу Маамар та голова Мінекономіки угруповання у Секторі Гази Джавад Абу Шамала.

Нагадаємо, 16 жовтня влада Ізраїлю оголосила про активацію плану з евакуації громадян, які проживають неподалік спільної ділянки ізраїльсько-ліванського кордону. Йдеться про двокілометрову зону від Лівану, вона охоплює жителів майже 30 поселень.

Як писав "Ми-Україна" раніше, адміністрація Джо Байдена розглядає можливість президентського візиту в Ізраїль як знак підтримки країни після нападу ХАМАСу.

 

 

 

Головне