АРМА розшукало активи українця, підозрюваного у розтраті 64 млн грн гуманітарної допомоги

АРМА розшукало активи українця, підозрюваного у розтраті 64 млн грн гуманітарної допомоги

Профільний заступник Голови АРМА Павло Великоречанін та управління розшуку продемонстрували ефективну роботу, розшукавши за кордоном активи громадянина України, якого підозрюють у розтраті 64 мільйонів гривень.

Про це повідомляє голова АРМА Олена Дума у Telegram. 

Спільно з компетентними органами США їм вдалося оперативно розшукати активи на суму понад 4 мільйони доларів США, які належать фігуранту кримінального провадження про розтрату 64 млн грн з української компанії.

"Ми розшукали приховані активи фігуранта, які, ймовірно, пов'язані з легалізацією коштів, здобутих злочинним шляхом. Це об'єкти нерухомості, розташовані в США, та рахунки в банках. Їхня загальна вартість сягає понад чотири мільйони доларів США", - повідомив Великоречанін.

За даними слідства, зловмисник виводив кошти компанії на рахунки фіктивних фірм під виглядом надання гуманітарної допомоги українцям, що постраждали від війни.

Наразі отримані дані про активи фігуранта передані до відповідного правоохоронного органу для арешту та конфіскації.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський повідомив , що Збройні Сили України змогли посилити свої позиції в напрямку Вовчанська. Він висловив впевненість у відбитті штурмів та наголосив на необхідності примусити росію до реального миру.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, Данія оголосила новий пакет допомоги Україні на 5,6 мільярда данських крон (750 млн євро).

Головне