Арешт ексміністра Пакистану викликав масові протести по всій країні

Арешт ексміністра Пакистану викликав масові протести по всій країні

Пакистан охопили протести, люди вийшли на вулиці через невдоволення арештом колишнього прем'єр-міністра країни Імрана Хана. Як пише Reuters, між прибічниками політика та правоохоронцями виникли зіткнення, в результаті яких загинув щонайменше один протестувальник.

У місцевій поліції розповіли, що внаслідок сутичок близько 10 осіб отримали поранення, серед них шестеро поліцейських.

https://twitter.com/PTIofficial/status/1656144714209570817

Хан зберігає популярність серед тих, кому не подобається діяльність чинного нині уряду Пакистану під керівництвом прем'єр-міністра Шахбаза Шаріфа. До їх числа входить молодь та громадяни із низькими доходами.

Хан пішов з посту прем'єра торік у квітні після того, як йому було винесено вотум недовіри. З того моменту він перебуває у постійній конфронтації з Шаріфом, вимагаючи розпуску парламенту та проведення нових виборів.

Як відомо, напередодні, 9 травня, влада Пакистану арештувала колишнього прем'єр-міністра Імрана Хана. Ще у 2022 році йому висунули звинувачення за законом про тероризм. Його не могли заарештувати, через те, що його прихильники перекривали дороги до резиденції та влаштовували масові бійки.

Слідчі розповіли, що Хана було заарештовано за підозрою в корупції. Пакистанські медіа пишуть, що йому інкримінують незаконне одержання землі від великого магната у сфері нерухомості "в обмін на послугу", коли той обіймав високу державну посаду.

Власне арешт Хана відбувся під час судових слухань з іншої справи в Ісламабаді.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 10 травня уночі невідомі дрони атакувати полігон у Воронезькій області рф. По військовому об’єкту, як пишуть росЗМІ, “прилетіло” два безпілотники, є постраждалі.

Головне