Апеляційний суд залишив під вартою Ігоря Коломойського

Апеляційний суд залишив під вартою Ігоря Коломойського

У п'ятницю, 6 жовтня, Київський апеляційний суд розглянув скаргу адвокатів олігарха Ігоря Коломойського щодо запобіжного заходу та вирішив не змінювати його. Таким чином, Коломойський залишився під вартою з можливістю застави у розмірі 3,8 млрд грн.

Відповідне рішення ухвалила суддя Тетяна Кагановська.

"Колегія суддів ухвалила: ухвалу слідчого судді Шевченківського суду про зміну запобіжного заходу у частині визначення розміру застави... залишити без змін. Апеляційну скаргу - залишити без задоволення", - йдеться в ухвалі суду.

Як відомо, адвокати Коломойського хотіли, щоб суд зменшив суму застави для олігарха. Вони стверджують, що через збільшення суми Коломойський опинився у ще гіршому становищі, та і взагалі сума застави ніяк не обгрунтована. Крім того правозахисники заявляли, що у Коломойського є проблеми зі здоров'ям, тож він не може перебувати за ґратами.

Як повідомляли "Ми-Україна", телеведучі каналу "1+1" Наталія Мосейчук, Алла Мазур, Юрій Горбунов, а також колишній міністр культури Олександр Ткаченко на суді заявили, що готові взяти на поруки олігарха Ігоря Коломойського.

Головне