Апеляційний суд поставив крапку в питанні націоналізації Приватбанку

Апеляційний суд поставив крапку в питанні націоналізації Приватбанку

Апеляційний суд поставив крапку в питанні націоналізації Приватбанку та підтвердив неможливість повернення банку колишнім власникам. Про це повідомила пресслужба Національного банку України.

Як зазначається, суд у середу, 15 листопада, скасував рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 18 квітня 2019 року. Згідно з ним задовольнили позов колишнього співвласника ПриватБанку Ігоря Коломойського, який він надіслав до Нацбанку, Кабінету Міністрів, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.

У цьому позові було визнано протиправними і скасовано рішення про виведення ПриватБанку, який є неплатоспроможним, з ринку за участю держави.

НБУ привітав рішення апеляційного суду. Пресслужба зазначила, що скасування рішення від 2019 року відбулось згідно з нормами чинного законодавства. Рішення апеляційного суду також підтримали Рада національної безпеки та оборони та український уряд, адже це допоможе забезпечити фінансову стабільність та зберегти кошти громадян.

"Сьогодні, через шість років, суд підтвердив неможливість повернення ПриватБанку колишнім власникам, на докапіталізацію якого держава витратила понад 155 млрд гривень. Також слід констатувати, що усі рішення державних органів щодо націоналізації ПриватБанку є чинними", - наголосив начальник управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту Нацбанку Віктор Григорчук.

Він додав, що був застосований Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення механізмів регулювання банківської діяльності" № 590-ІХ. Позовні вимоги у цій справі не відповідають положенням закону.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, суд залишив під вартою Ігоря Коломойського. Захист просив замінити запобіжний захід на домашній арешт, посилаючись на погіршення стану здоров'я бізнесмена.

Головне